Slider

Dan Hmeljarjev

Vsako drugo nedeljo v avgustu

popoldan je vrhunec prireditve. Ob 15. uri je na vrsti tradicionalna povorka. Nato sledijo slavnostne primopredaje in kulturni program. Po slavnostni razglasitvi hmeljske princese in starešine je na vrsti zabavni del programa (nastopi in tekmovanja).

Tudi obiskovalci se lahko pomerijo v pitju piva in drugih šaljivih tekmovanjih. Razveseljujejo jih tudi dobitki bogatega srečelova. Za najmlajše je v otroškem kotičku organizirano varstvo in poučne aktivnosti. 

 Zvečer je na vrsti veselica do poznih jutranjih ur.

Cene jedi in pijač so zmerne, izbor pa širok. Podeželske stojnice ponudijo bogat izbor domačih dobrot (pecivo, keksi, med)  in ostalih izdelkov umetnostne obrti. Na  voljo so bogato založene stojnice.  

Prireditev obišče več tisoč ljudi. Zanje poskrbijo številni neutrudni prostovoljci Turističnega društva in drugih društev v občini. Cene jedi in pijač so zmerne, izbor pa širok. Podeželske stojnice ponudijo bogat izbor domačih dobrot (pecivo, keksi, med)  in ostalih izdelkov umetnostne obrti. Na  voljo so bogato založene stojnice.

Za otroške želje so posebne stojnice in toplimi jedmi po njihovem okusu. Poleg dobrot z žara zadiši tudi vol na žaru in ostale mesne jedi z zelenjavno prilogo.